18 Mart 2012 Pazar

Zeytinyağlı pırasa


Bir pırasa sever olarak farkında olmadan her halini eklemeye başladım teker teker :) Bilinenden farkı yok. Pırasa pişirirken karıştırmamalı, dağılıp görüntüsünün bozulmaması açısından. Ben yağını en son eklemeyi tercih ediyorum. Bu da hafif bir tarif olmasını sağlıyor.

Malzemeler:
Yarım kg pırasa
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım limonun suyu


Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve havuç yarım çay bardağı suyla 5 dakika pişirilir. Tuzu ve salçası eklenir. Biraz karıştırılır. İrice doğranmış pırasalar ve pirinci eklenir. Üstünü geçecek kadar su eklenip yarım limon sıkılarak  orta ısıda pişmeye bırakılır. Pirinçler uzayıp pırasalar yumuşadığında altı kapatılır. Yağı eklenip kapağı kapatılır.Ilık veya soğuk servis edilir.

5 yorum:

  1. Kışın vazgeçilmezidir, elinize sağlık. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim için en vazgeçilmezdir. Pazartesi sendromunu atlattığımıza göre, hafta bitmiş demektir! Size de mutlu haftalar.

      Sil
  2. Zeytinyağlı düşkünü olan ben tabii ki zeytinyağlı pırasayı da severim. Burada malesef memleketimde olduğu gibi makul incelikte pırasalar yok. Kütük gibi desem yeridir. Yurtdışından gelenler de aynı kalınlıkta olmakla birlikte, kilosu 20-25 Türk lirası gibi. Bir de üstüne çok uzun süre depolarda ve markette bekletiliyor. Kütük yiyormuş gibi hissedeceğimizden emin olduğumuz için almıyoruz.

    Bizim için de afiyetle yiyin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...