21 Mart 2012 Çarşamba

Zencefilli hafif kek

 Tatlı krizlerimin önüne geçemiyorum artık. Ben de çareyi böyle bir ara öğünde bulmayı planladım. KEK işte nesi diyet demeyin. Ununu da tam buğday unu kullanmak isterdim ama evde yoktu maalesef. Bir dahakine tam buğday unuyla yapmayı istiyorum. Tarifte toz yapay tatlandırıcı kullandım. Birebir şeker ölçülerinde. Yani isteyen yerine birebir şeker kullanabilir.


Malzemeler:

3 yumurta
1 buçuk su bardağı yapay tatlandırıcı
1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık demli çay (benim çayım pek demli değildi.)
1 çay kaşığı tarçın,
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Kabartma tozu
Vanilin
3 buçuk su bardağı un

Yapılışı:
Yumurta ve tatlandırıcıyı iyice çırpın. Süt ve zeytinyağını ekledikten sonra çayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.   Ununa kabartma tozu, vanilin ve baharatları ekleyip eleyerek karıştırın. Yağladığınız kalıpta önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 160 derece ısıda içi pişene kadar pişirin. Diyetlerinizde ara öğünlerinizde 1 ince dilim yeşilçay eşliğinde tüketebilirsiniz sanırım. :) Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. şu yeşil çayla yıldızım barışmadı gitti. keke çay kullananları okudum ama denemedim. bundan sonra ben de deneyeceğim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. off benim bi canım çekiyor bu ara ki sorma.. ama yok abi bir kek bile pişiremeyecek kadar tembelim ben.. bahar yorgunluğu olsa gerek :)) nasıl bahane ama..

    YanıtlaSil
  3. merhabalar blogger annelerde bloğunu gördüm meslektaş olduğumuzu öğrenince hemen eklemek istedim güzel paylaşımlarda bulunmak üzere seni de bloğuma bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım benim blogger anneyim banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel cok sevinirim....

    sevgiler :-))

    YanıtlaSil
  6. merhaba arkadaşım bana mesaj gelmedi kimseden kusuruma bakma birbirimizemi hediye verecekmişiz msn mericcan_41@hotmail.com

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...