12 Haziran 2012 Salı

Mayalı pişi

Kızarırken puf puf kabaran bu hamurların fazla yağ çekmeden pişmesi hafif bir lezzete sebep oluyor. Tabiki kızartma olduğu için senede bir güüüün :) tüketmeli. Çay, peynir, zeytin ve reçelle tüketiniz. İçini çatalla açıp bir parça beyaz peynir, bir dilim de domates diyorum. Sözü fazla uzatmadan tarife geçiyorum! Zira çokca canınız çekti biliyoruuum!

Malzemeler:
Yarım paket yaşmaya
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağından az yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Ilık su, şeker, zeytinyağı ve maya bir kapta karıştırılır. 5-10 dakika bekletilir. 3 bardak kadar un havuz yapılır. Tuzu eklenir. Ortasına 2 yumurta kırılır. Yoğurt eklenir. Mayalı karışım da eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Poğaça hamuru gibi yumuşak olacak. (Hamurun kıvamına göre un eklenerek yoğurulur.)  Uygun ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. (Mevsimlerden yaz olduğundan üstünü streç filmle kapattığım hamur 20 dakikaya hazırdı.)

Unlanan tezgahta hamur merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır. Kareler kesilir. 5 dakika kabarması için bekletilir. Bu arada bol sıvıyağ orta ateşte iyice kızdırılır.

2 yorum:

  1. ay ya ellerınıze saglıkk emınım harıka olmustrrr

    YanıtlaSil
  2. pişilerin içinde tam buğday unu da kullanmanızı öneririm,
    hem daha lezzetli hem de daha gevrek oluyor,
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...