25 Haziran 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı taze fasulye

Tanju dün fasulye pişirecekti. Tarifi yazdım, yolladım! Aklıma düştü gene! Güya dible yapacaktım dolaptaki fasulyeyle. Herkesin bir taze fasulye pişirme yöntemi vardır, benimki de bol domatesli ve salçasız.

Malzemeler:
1 kg'dan az taze fasulye
4 orta boy soğan
1 adet irice soğan
Zeytinyağı

Yapılışı:
Fasulyeler yıkanır. Önce dikine, sonra enine kesilip hazırlanır. Domatesler ve soğan soyulup yemeklik doğranır. Uygun bir tencerede tuzu da eklenerek zeytinyağı ile sotelenir. Fasulyeler de eklenerek kapağı kapatılır. 5 dakika kaynatıldıktan sonra 1 su bardağından az su eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Fasulyeler yumuşayınca altı kapatılır. Ilık servis edilir.


Alternatif tarif: Fasulyeler, domatesler ve soğan önceki tarifteki gibi hazırlanır. En alta fasulyeler, domates ve soğan tencereye döşenir. Tuzu, yağı ve suyu eklenerek pişirilir. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte pişiriyoruz. ( Bu annemin yöntemi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...