Tanju dün fasulye pişirecekti. Tarifi yazdım, yolladım! Aklıma düştü gene! Güya dible yapacaktım dolaptaki fasulyeyle. Herkesin bir taze fasulye pişirme yöntemi vardır, benimki de bol domatesli ve salçasız.
Malzemeler:
1 kg'dan az taze fasulye
4 orta boy soğan
1 adet irice soğan
Zeytinyağı
Yapılışı:
Fasulyeler yıkanır. Önce dikine, sonra enine kesilip hazırlanır. Domatesler ve soğan soyulup yemeklik doğranır. Uygun bir tencerede tuzu da eklenerek zeytinyağı ile sotelenir. Fasulyeler de eklenerek kapağı kapatılır. 5 dakika kaynatıldıktan sonra 1 su bardağından az su eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Fasulyeler yumuşayınca altı kapatılır. Ilık servis edilir.
Alternatif tarif: Fasulyeler, domatesler ve soğan önceki tarifteki gibi hazırlanır. En alta fasulyeler, domates ve soğan tencereye döşenir. Tuzu, yağı ve suyu eklenerek pişirilir. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte pişiriyoruz. ( Bu annemin yöntemi)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...