12 Haziran 2012 Salı

Ahududu reçeli



Keşke daha çok alsaymışız ahududulardan. Çok güzel bir turta ve çook daha güzel bir reçek oldu. Ama  az oldu. Dağ köylerinde de çıkınca daha büyük bir kavanoza yaparız. Bunu şimdilik taze taze tüketelim bakalım.

Okullar kapandı, tabiki çocuklara! Biz öğretmenler hala okuldayız. Eş zamanlı olarak da temizlik yapma çabasındayım. Her yanım tutulmuş, gece uyuyamaz sabah uyanamaz olmuşum! Oyy acıdım ya ben kendime! :)

Malzemeler:
2 su bardağı kadar ahududu
2 su bardağından az şeker
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tereyağ
1 çimdik limon tuzu yada çeyrek limonun suyu

Yapılışı:
Şeker ve su bir tencereye alınır. Parlak köpükler çıkararak kaynadığında ahududular eklenir. Asla karıştırmadan kevgirle üstünden hafifçe bastırarak meyveler şerbete bandırılır. Kısık ateşte kaynatılır, üzerinden köpükleri kevgirle toplanır. tereyağ eklenir. Arada kıvamı kontrol edilerek kaynatılmaya devam edilir. Ocaktan almaya yakın limon tuzu eklenir. 5-6 dakika daha kaynatılır. Altı kapatılır. Kaynar halde iken kavanoza koyulup kapağı kapatılırsa kapağı tutar.

5 yorum:

  1. ayy çok güzel gözüküyor, bayılırım zaten ahududu reçeline ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ohhh mis gibi olmuş Ellerine sağlık Fethiyeciim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım ya rengine bittim valla Ellerine sağlık olsun.Yakın olaydık halis ev kaymağıda benden olurdu güzel bir çay eşliğinde tadını çıkarırdık .Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. yaaa super bende yapabılsem keskeeeeee..

    YanıtlaSil
  5. ahududu reçelini hiç denemedim,ama böğürtlen reçeli yadim,şu dağda kendi hallerinde yetişen böğürtlenlerden...
    reçeliniz tam kıvamında görünüyor,elinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...