Malzemeler:
3-4 adet taze soğan
6-7 dal maydanoz
6-7 dal dereotu
4-5 dal nane
Pulbiber
1 yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile tavada sotelenir. Diğer yeşillikler de ince kıyılır. Bir kapta yumurta, peynir ve pulbiber çırpılır. İçine kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu eklenir. Sotelenen soğanların üzerine yumurtalı karışım da eklenir. Kapağı kapatılır, 1 dakika kadar sonra bir tabak yardımıyla omlet çevirilir. Diğer tarafı da pişince hazır. Üzerine pulbiber serpilip afiyetle yenir. :)
Ellerinize sağlık ,
YanıtlaSilAnneler gününüz kutlu olsun sevgilerimle..
Teşekkür ederim efendim. Sağolun. Sevgiler benden.
Silsebze yemeyen kızıma umarım faydası olur,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBize olmuyor. Umarım size faydası olur. Klorofil düşmanı İpek, yemekte yeşil birşey görse yemiyor.
Sil