İsim uydurma konusunda üstüme yok.
Aslında ben daha önce kıymasız halini denediğim patates mantısının kıymalı ama yoğurtsuz halini denemek istemiştim. Burda
Fakat, ezilmiş ılık patates püresine ellerimle şekil vermek benim için oldukça zor oldu. Cahide tarifinde, bir alternatif sunmuş, eğer çanak yapmak zor geliyorsa.. gibi bir başlık vermişti. Canım çanak yapmak kime zor gelebilirdi ki! Peeh! :)) Bana zor geldi. Bir yandan çanak yapmaya çalışırken diğer kenarı çatlıyor, olmuyor ve olmuyor efendim. Zora gelemedim ben eveet! Bunu uydurdum işte. Güzel oldu. Tek başına öğün oldu. Yanında ayranla güzel olacak efendim. Tarife geçiyoruz hadi bakalım! :)
Malzemeler:
4 orta boy patates
1 orta boy soğan
250 gr kadar orta yağlı kıyma
Karabiber
Pul biber
Tatlı toz biber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patatesler soyulur. Büyük küpler halinde doğranır. Üstüne geçecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2-3 damla limon eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür, ılımaya bırakılır. Soğan yemeklik doğanır, Kıyma ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavrulur. Karabiber eklenir.
Ilıyan patateslere az sıvıyağ, pulbiber ve toz biber eklenir. Yoğurulur. Bu karışım az derince tabaklara bastırılarak döşenir. Üzerine kıymalı harçtan koyulur. Arzuya göre üzerine az su ile açılıp sıvıyağ eklenmiş salça sos eklenebilir. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım,kıymalı hiç denemedim.
YanıtlaSilBen de ilk defa denedim :) Teşekkür ederim
SilEllerine sağlık. Ada kız bayılır buna.
YanıtlaSilÇeşit anne Çiğdem
Bayılsın tabi. Sevgiler
Sil