29 Haziran 2012 Cuma

Nohutlu sulu köfte


Daha önce burada gördüğüm tarif aklımda kalmıştı. Ben sulu köfteyi hep pirinçle yaparım. Benim klasik sulu köftem budur. Dolapta haşlanmış nohutum vardı, ekleyebilirim diye düşündüm. Ekledim. Doğruyu söylemek gerekirse ben pirinçle yaptığım halini tercih ederim. Alışkanlıklarla alakalı da olabilir gerçi. Evet güzel oldu fakat ince bulgurla hiç köfte gibi gelmedi bana! :) Böyle bir deneyim fakat denenebilir. Lezzeti yerindeydi.

Malzemeler:
250 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 yumurta
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1/4 demet maydanoz



Yapılışı: Soğan rendelenir. Kıyma, ince bulgur (yıkanmadan), yumurta,tuz ve baharatlar eklenir. İyice özleştirerek yoğurulur. Küçük toplar hazırlanır, bekletilir. Tencereye sıvıyağ ve salça koyulur. biraz karıştırılır. Üstüne su eklenir. Kaynayınca nohut ve köfteler eklenir. 20 dakika pişirilir. Ocaktan inmeye yakın kıyılmış maydanoz eklenir.

2 yorum:

  1. merhaba!
    belki yüzlerce çeşit yemek yaptım ama klasiklerimizden olan sulu köfteyi pişirmek nasib olmadı daha.Oysa annem yapar,severek de yerdim.Ellerinize sağlık..acıktığımı hissettirdiniz bana:)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...