Kahvaltının da menemenin de mutlulukla bir ilgisi olmalı :)
Malzemeler:
3 adet sivri biber
3 orta boy domates
1 orta boy soğan
2 yumurta
Arzuya göre sıvıyağ ya da tereyağ
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve biberler tuzu da eklenerek yağla uygun bir tavada sotelenir. Ben bu işlemi kısa tutmayı tercih ediyorum, çünkü sebzeleri diri seviyorum. Ayrıca çok kavrulan yiyecekler sebze dahi olsa yararını kaybedip aksine zararlı olabiliyorlar. Neyse efendim, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler de eklenir. Kapak kapatılmadan suyu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektiğinde üzerine yumurtalar kırılır. ( Yumurtalar bir kasede çırpılıp da eklenebilir fakat ben üzerine kırmayı tercih ediyorum. Yumurtalar pişince servis edilir. Arzuya göre karabiber ya da pul biber serpilerek servis edilir.
Canım melemeni yeme tarzımız tıpkı aynısı .Ben de hem soğanı severim hemde yumurtaları bütün kalsın isterim ,birde bol acılı olsun isterim.ellerine sağlık çok güzel görünüyorl.
YanıtlaSilBiber ağzını dağladıkça terleye terleye zevkle yiyenlerdensen bendensin :) Biber kızartmasına bayılırım ben. Ama en çok da ızgarada of off!
YanıtlaSilSeninle zaten zevklerimiz uyuyor biliyorum. Çok karıştırdım bloğunu :)
Çok çok öpüyorum.
bol acılı olsunn benım olsun dıyorum:)))))
YanıtlaSilnefis görünüyor,bizim yaz kahvaltılarının da en çok tercih edilenidir,elinize sağlık.
YanıtlaSilYaın en klasik yemeklerinden bayılırım menemeneeee, ellerine sağlık.
YanıtlaSil