Yemekleri yağsız pişirip, altını kapattıktan sonra yağını eklemeye alıştım artık. Daha lezzetli geliyor artık böylesi :) Hem daha sağlıklı. Soğanları illaki yağda kavurmaya gerek yok. Bir miktar suyla yumuşatıp ekleyiveriyoruz malzemeleri! Hem daha pratik hem daha sağlıklı oluyor.
Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 orta boy soğan
2 adet domates
1 elmek (tek avcumuzun içi kadar) pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğanlar ve kabuğu soyulup yemeklik doğranan domatesler yarım çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile yumuşayana kadar pişirilir. Suyunu tam çekmeden yıkanıp elle parçalanmış semizotları eklenir. Altı kısılıp suyunu vermesi beklenir. (1-2 dakika) Suyunu verince yıkanıp süzülen pirinçler de eklenerek kısık ateşte semiz otunun kendi suyunda pirinçler uzayana kadar pişirilir. Pişince üzerine zeytinyağ gezdirilir, kapağı kapatılır. Ilıyınca tercihen sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.
Enfes görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSil