3 Aralık 2011 Cumartesi

Sulu köfte


Malzemeler:
Yaklaşık 300 gr az yağlı dana kıyma 
1 orta boy soğan 
6-7 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 orta boy patates
1 orta boy havuç (arzuya göre)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça


1/2 çay bardağı pirinç
Yeterince sıcak su


Yapılışı:
Köfteler için soğan rendelenir. Maydanozlar ince kıyılır. Kıyma, tuz karabiber, maydanoz, soğan ve yıkanmış pirinçlerle köfte elde edilir. Bir tencerede salça ve sıvıyağ 1 çay bardağı su ile sulandırılarak kaynatılır. Arzu edilen büyüklükte köfteler kaynayan tencereye teker teker bırakılır. Havuç da küp küp doğranır köftelerin üzerine bırakılır. Kaşık değdirmeden ağzı kapalı olarak 5 dakika daha kaynatılır. (köftelerin kendisini toplaması için) Daha sonra küp küp doğranan patatesler de eklenir. En son suyu arzu edilen miktarda eklenir tuzu kontrol edilir, duruma göre tuz ilavesi yapılarak ağır ateşte pirinçler uzayana kadar pişirilir. Gereğinden fazla ocakta kalması, patateslerin ezilip suya dağılmasına sebep olacağından lezzet kalitesini ve görüntü kalitesini bozar. Afiyet olsun!

1 yorum:

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...