7 Aralık 2011 Çarşamba

Havuçlu cevizli kek

Bazı değişiklikler yaparak havuçlu kekimi yeniledim. Tarçınla eşsiz uyumu tartışılmaz zaten. Karanfil ve yenibahar da ekledim. bu seferki havuçlu kekim pişerken daha değişik ve daha nefis kokular yaydı evime. Havucu bol olmalı havuçlu kekin. Cevizi de öyle. Çok övmeyeyim de tarife geçeyim.


Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağından az fazla sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
4 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
4 su bardağı un



Yapılışı:
Havuçlar yıkanır, soyulur, rendelenir. Karanfil, yenibahar ve tarçın havuçların üzerine eklenir karıştırılır.  Bir karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Un kabartma tozu vanilin karıştırılır. Yumurtalı karışıma azar azar çırpılarak eklenir. Kek kıvamına gelince 
havuçlar ve cevizler eklenir ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlanıp unlanan bir kalıba dökülerek 175 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişirilir. (  Kekin herhangi bir yerine kürdan batırıyoruz. Kürdana yapışmazsa kekimiz pişmiştir.) Tarifim 4 yumurtadan olduğu için büyük kalıplar için uygundur. ( 26 cm çapındaki)  Büyük boy kare borcamda da pişirilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...