19 Aralık 2011 Pazartesi

Kadayıflı muhallebi


Evet daha iyi fotoğraflayabilirdim. Çok acele misafirlerim gittikten sonra özensiz kesilmiş bir dilimi fotoğrafladım o yorgunlukla. . Sırf sonradan pişman olmamak için. Zaten kalabalıktan buzdolabına koyamadım Tarifi yayınlayayım da hele; sonra yenilerim fotoğrafı :)

Malzemeler:
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilin
1 paket krem şanti
2 su bardağı kadar kuru kadayıf
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Malzemeler büyük boy kare borcam için uygundur. Kadayıflar yağda yanmamasına özen göstererek kısık ocakta sürekli karıştırılarak kavrulur. Yarısı borcamın altına döşenir. Uygun bir tencerede süt ve un karıştırılarak pişirilir. Kıvamı olunca şekeri de eklenir 3 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Altını kapatınca vanilin de eklenrek karıştırılır. 15 dakika ılıması beklenir. 15 dakika sonra krem şanti de eklenerek 10 dakika blenderla iyice ezilir. (kremşanti, muhallebi kaynarken eklenirse kıvamı tutmaz) Muhallebi de kadayıf döşenmiş borcama dökülür. Üzerine kalan kadayıflar döşenir. Buzdolabında soğutulur. Arzuya göre üzerine fındık veya ceviz serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...