Bana twitterdan ulaşmak için tıklayın.
Giresun'da ''tavuk mantarı'' adıyla biliniyormuş. Evet biz öyle biliyoruz ve çok seviyoruz. Babam sıkıldığında bi çıkar bir saat sonra döner, bir poşet tavuk mantarıyla. Belli yerleri vardır, aynı yerde sürekli çıkar. Genelde yağmurdan sonra. Sarı renkli lif lif ayrıldığından sanırım tavuk etine benziyor. O sebeple bu ismi almış.
Çeşitli şekillerde pişirilir. Biz o gün, sadece tereyağ ve tuz ile lezzetlendirmiştik.
Bir tavada temizlenmiş mantarlar suyunu salana kadar pişirilir. Suyunu salınca fazla suyu süzülür. Tereyağ ve tuz eklenerek sotelenir.
Domates, biber ve soğanla kavrulduğu da olur.
Mantarlar hakkında biraz bilgi
Hep resimlerini görürüm bu mantarın ama yemek kısmet olmadı hiç. Keşke buralarda da bulunsa.
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Maalesef bulunmuyor. Lezzeti tartışmasız.
Sil