Hafta sonu kahvaltılarınız için farklı bir sunum.
Malzemeler:
Kişi başı 1orta boy patates
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Patatesler soyulur, yıkanır ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Nişastalı suyu sıkılarak yassı köfteler gibi şekil verilir. İyice kızdırılmış yağda kızartılır. Havlu kağıt üzerine alınır, tuzlanır. Afiyet olsun.
dağılmıyor mu peki kızarırken???
YanıtlaSilHayır dağılmıyor, çünkü suyunu sıkıp köfte gibi sıkıştırarak şekil veriyoruz.
Silben mücver gibi malzemeler de ekliyorum, böyle de oluyor demek ki, sade, çok severim aslında :)
YanıtlaSilFarklı bir sunum seçeneği, sevgiler.
Sil