25 Eylül 2012 Salı
Kiraz diblesi
Bana twitterdan ulaşmak için tıklayın
Daha önce kavurmasını yayınladığım kiraz tuzlusu (yani salamura) dibleye de çok yakışıyor. Yapılışı da fasulye diblesiyle hemen hemen aynı. Sadece salamura kirazın tuzunun iyice çıktığından emin olmak gerekiyor. Bu fotoğraf da telefonla. O ara makinemin pili bittiği için böyle oldu artık.
Malzemeler:
3 su bardağı salamura kiraz
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kirazlar çekirdekleri çıkarılıp suya bırakılır. 4-5 saatte bir suyu değiştirilerek tuzu çıkarılır. Tencereye kirazlar, yıkanıp süzülmüş pirinçler, yemeklik doğranan soğanlar döşenir. 1 çay bardağı su ilavesi ile önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince yağ kızdırılır üzerine eklenir, karıştırılır. 10 dakika dinlendikten sonra servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bir çok sebzenin diblesini yaparız ama kiraz ilginçmiş,denemek gerek, ellerine sağlık...
YanıtlaSilDemet
YanıtlaSilDible deyince akan sular durur...Bu sene memleketten dönüşte getirmedim arabada yer kalmamıştı.Ama annemlerin ilk bursa çıkarmasında sipariş verilecek.
Ellerine sağlık kuzucum.Enfes görünüyor.Tadının enfesliğinden de şüphem olamaz :)