Bana twitter'dan ulaşmak için buraya bir tık yeterli.
Annemle Ramazan tariflerim devam ediyor! Herkesin bir köfte tarifi vardır eminim. Bizim kıymamız da el ürünü :) Annem kendi elleriyle satırla kıydı bu kıymayı. Eti de köyde bir komşumuzdan almıştık zaten.
Satır kıyması gerçekten farklı oluyormuş. Zahmetli bir iş olmasa hep böyle yaparım kıymayı ama çok zor. Bizim gündüzleri vaktimiz bol olduğundan güzel güzel kıydık o gün. Benim köfte tarifim etin lezzetini baharatla bastırmamak üzerine kurulu. Biz köftede sarımsak kullanırız özellikle. Soğanı daha çok sulu ve tepsi köftede kullanırız.
Malzemeler:
Yarım kg dana kıyma (az yağlı)
2 dilim ıslatılmış sıkılmış ekmek içi
2 diş rende sarımsak
15-16 dal maydanoz
Pul biber (çay kaşığının ucuyla)
Karabiber (çay kaşığının ucuyla)
Tuz
Yapılışı:
Köftenin püf noktası iyice yoğurmaktadır. Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğruyoruz. Elimizle şekil verip ister tavada ister mangalda pişiriyoruz. Salata, pilav ya da patates eşliğinde servis ediyoruz. Afiyet olsun
Demet
YanıtlaSilKöfte konusunda bende bişeyler ekleyeyim kuzum
-Bizim köftemizin (giresun yöresi) bir püf noktası da ekmeğinden geliyor.Giresun'da ekmekler daha tok ve ufalanması daha kolay olduğundan köfteye daha da bi lezzet katıyor.Tabii bizim oraların etini de hiçbir yerin eti tutmuyo o da artı bi özellik... :)
Demet
YanıtlaSilBu arada Zehra Teyzeminde ellerine sağlık.Her yemeğini iştahla ve severek yediğimden köftelerinin kokusu resme bakar bakmaz geldi burnuma.Ah bir de kızarttığı hamsiler ve yanındaki bol yeşillikler... özledim...
hayatim ellerine saglik olsun;demet arkadasia galiba da hemserimdir kendileri;sonuna kadar katiliyorum.gercekten et ve ekmegimiz tadini baska yapiyor yediklerimizin.bak yine basladi hasretlik,olmazki,yapilmazki canim yaaaaa;););)sevgiyle kal...
YanıtlaSil