5 Eylül 2012 Çarşamba

Patates mantısı



Hayır patatesli mantı değil bu. Patates mantısı haşlanan patateslerin minik küpler halinde doğranması ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp üzerine yağ-nane- pulbiber kızdırılıp gezdirilmesi sonucu elde edilen bir tür besleyici ve doyurucu salata. Bakınız şipşak da tarif verir oldum hiç malzeme sayıp dökmeden.

Bence kişi başı 1 orta boy patates haşlansa yeterli olacaktır. Patatesleri soyup da haşladık biz. Soymadan da haşlanıp soyulabilir. Hıım püfür noktasını vereyim bir de : Patates haşlarken bir tencereye yıkanmış patatesler su ve tuz koyulur. Üzerine 2-3 damla limon da sıkarsanız hem patatesleriniz haşlanırken taşmaz; hem de daha lezzetli oluuur :)

Bizim iftarlıklar yeni gün görmeye başladı, e malum blogger tembel olunca böyle oluyor işte!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...