18 Mart 2012 Pazar
Zeytinyağlı pırasa
Bir pırasa sever olarak farkında olmadan her halini eklemeye başladım teker teker :) Bilinenden farkı yok. Pırasa pişirirken karıştırmamalı, dağılıp görüntüsünün bozulmaması açısından. Ben yağını en son eklemeyi tercih ediyorum. Bu da hafif bir tarif olmasını sağlıyor.
Malzemeler:
Yarım kg pırasa
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve havuç yarım çay bardağı suyla 5 dakika pişirilir. Tuzu ve salçası eklenir. Biraz karıştırılır. İrice doğranmış pırasalar ve pirinci eklenir. Üstünü geçecek kadar su eklenip yarım limon sıkılarak orta ısıda pişmeye bırakılır. Pirinçler uzayıp pırasalar yumuşadığında altı kapatılır. Yağı eklenip kapağı kapatılır.Ilık veya soğuk servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
elinize sağlık
YanıtlaSilKışın vazgeçilmezidir, elinize sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilEvet benim için en vazgeçilmezdir. Pazartesi sendromunu atlattığımıza göre, hafta bitmiş demektir! Size de mutlu haftalar.
SilZeytinyağlı düşkünü olan ben tabii ki zeytinyağlı pırasayı da severim. Burada malesef memleketimde olduğu gibi makul incelikte pırasalar yok. Kütük gibi desem yeridir. Yurtdışından gelenler de aynı kalınlıkta olmakla birlikte, kilosu 20-25 Türk lirası gibi. Bir de üstüne çok uzun süre depolarda ve markette bekletiliyor. Kütük yiyormuş gibi hissedeceğimizden emin olduğumuz için almıyoruz.
YanıtlaSilBizim için de afiyetle yiyin.
Sevgiler.
elinize sağlık çok güzel gözüküyor
YanıtlaSil