Bir şok etkisi yaratayım istedim bilmeyenlere. Evet kiraz kiraz! Yanlış okumadınız! Bizim mutfağımız biraz gariptir bilmeyene! Bir o kadar da zengin.
Bizim oralarda beyaz kirazlar toplanır ve öylece tuzlanıp bidonlara basılır. Canımız çekince de biraz suda bekletiriz. biraz dediğime bakmayınız; 1 gece kadar suyunu değiştirerek. Yani tuzu çıkana kadar.
Sonra da ya diblesi yapılır ya da böylece kavurulur sade soğan ve tereyağla. Çay sofralarında tüketilir bir de! :)
Yeri gelmişken anlatayım: Malatyalı bir gelinimiz var. Ziyarete gelmiş bizleri; dünya tatlısı bir de kızı var. Çocukları önceden doyuralım da sofrada rahat edelim diye kızının neleri tercih edeceğini sordum; çay sofrasını göstererek. Nohutlu pilav yer, dedi.. Kızdım içimden; ben şimdi nohutlu pilavı nerden bulayım diye! Meğer sofradaki kiraz diblesini nohutlu pilav sanmış :)
Zamanı da yaklaştı ya tazesini yeriz artık nasipse bol bol! Zaten bu fotoğraf da eski. Can yoldaşım Demet'ten. Tuzu çıkınca tereyağında kavrulmuş bol soğanla 2-3 dakika çevirip afiyetle tüketiyoruz. İlk defa deneyenler için garip gelebilir ama biz çok seviyoruz :)
mmmmmh bende de kirmizi kiraz var cikaripda suya koyayim bri.canim cekti bak simdi,herkesin elerine saglik o zaman.sevgilerle.
YanıtlaSilCanım hemşerim benim. Beraber yiyebilsek şööyle çaylarımızı demlesek de değil mi?
SilHiç duymamıştım Fethiyecim. Tadını gerçekten merak ettim;))) Eline sağlık
YanıtlaSil:) Sen yadırgamazsın diye düşünüyorum Hilal'im. Sağolasın.
SilCANIM TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
YanıtlaSil:)
KİRAZIN TURŞUSU KURULUR
:)
SENİN YEMEKTE ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ CANIM
:)
BANA DA BEKLERİM.
:) Hoşgeldiniz
SilAKLIMA ANNEMLERİN YAPTIĞI ERİK YAHNİSİ GELDİ. SİZİN TARİFİNİZ DE ONUN GİBİ İLGİNÇ GELDİ DENEMEK GEREK. KİRAZI SEVEN BİRİ OLARAK EMİNİM HOŞUMA GİDECEKTİR... BLOGGER ANNELERDEN GELİYORUM. SİZİ DE BLOGUMA BEKLERİM. SEVGİLER...
YanıtlaSilGezdin bloğunuzu cici kızların annesi! :)
SilAa ben de ilk başta nohut zannettim :) Enteresan bir lezzetmiş denemeyi düşünüyorum bende.. Nasıl kavuruyorsunuz?
YanıtlaSilTuzu çıkınca sıkıyoruz kirazları. Sonra bol soğan ve tereyağı pembeleşinceye kadar kavurup kirazları ekliyoruz. Bu kadar. Ben soğanı fazla öldürmeyi sevmiyorum, az diri olsa daha seviyorum. hoşgeldiniz bu arada :)
SilMerhaba, bloğunuzu blogger anneler listesinden buldum ve izlemeye aldım.
YanıtlaSilÇok keyifli tarifler... Umarım ben de deneme fırsatı bulurum...
Sevgiler,
http://emirkaanim.blogspot.com/
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)
SilEminim bende olsam çok severdim. Değişik tadları hiç yadırgamam.
YanıtlaSilNereli olduğunu merak ettim canım. Bu tarif hangi yöreye ait.
Senin de Demet'in de ellerine sağlık.
Ayrıca kopyalardan haberdar ettiğin için çok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle tatlı kardeşim
Günlük takipçinizim Cahide Hanım. Hepsini tanıyorum görür görmez tariflerin. :) Teşekküre hacet yok, bana yapılsa bu kadar kızmazdım emin olun. Sizin her tarifiniz ayrı bir özenli... Çok kızdım, bu büyük bir emek. Bilmeyene kolay. Severdiniz ben de eminim, tanıdığım kadarıyla. Biz Giresunluyuz bu arada. Ot çöp yemeye bayılırız :)
Sil