8 Aralık 2012 Cumartesi
Kara lahana sarması
Bu da Karadeniz'in meşhur kara lahana sarması. Bizde 3 çeşit yapılır bu sarma. Mısır yarması ile, pirinçli iç malzemesi ile ve kıymalı iç malzemesi ile. Giresun'da kara lahananın adı ''pancar''dır. Kara lahana diyene şöyle döner bir bakarız biz! :))
Neyse pirinçli dolmalara sarmalara da ''yalancı'' derler ya bence aslı bu olmalıdır. Zira çok severiiim!
Malzemeler:
Beyaz lahana sarması' nda kullanılan iç malzemesi
Kaynar suda haşlanmış ve soğuk suyla soğutulmuş 1 demet kara lahana
Yapılışı:
Eğer yaz mevsiminde değilseniz kara lahana çabuk yumuşar ve sarması zorlaşır. Kaynar suda haşlanan lahana hemen soğuk suyla soğutulur. (Aksi takdirde sararacaktır.)
Hazırlanan harç ile sarılır. Beyaz lahana sarmasında olduğu gibi pişirilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...