Bursa'ya yağan kar İpek'i tatmin etmedi. Şöyle ki; karlar yağmış ve de erimişken şöyle bir sorusu oldu kızımın:
- Ne zaman kardan adam yapacağız anne?
- Yarın sabah kahvaltıda ve yumurtadan,dedim ben de!
- Nasıl?
-O da sürpriz olsun.
- Peki, benden önce uyandığında yapmış ol, dedi. Heyecanla uyudu!
Sabah benden önce uyandı ve kardan adamını istedi heyecanla. Ben yumurtaları haşlarken:
- Ama sen yumurta haşlıyorsun, öyle kardan adam olmaz, dedi bilmiş bilmiş!
Yapım aşamasında hemen kaptı köfteyi: Haaaa! Anladııııım! ;)
Kardan adamın fotoğrafını paylaşacağım da köfte demişkeen! Şu gördüğünüz pratik lezzeti bir blogda ev yapımı döner adıyla gördüm. Ben tepsiyi küçük seçmiş oalcağım ki kalın bir köftem oldu! Şeritler halinde dilimledim ve sundum. Çok leziz, döner ve Bursa'nın meşhur İnegöl köftesi lezzeti karışımı oldu! Yanında pilav ve ayranla da tam oldu, çalışan hanımlar için pratik oldu! :)
Malzemeler:
300 gr yağsız kıyma
2 ince dilim ekmek içi
1orta boy soğan (rendelenmiş)
4-5 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz- karabiber
Yapılışı:
Malzemeler iyice yoğurulduktan sonra, bir tepsiye yarım cm kalınlığında olacak şekilde bastırarak döşenir. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 30 dakikada pişti. (Yanında pilav ve ayran şefin tavsiyesi!) :)
Afiyet şifa olsun.
Bizim çapkın gülüşlü kardan adamımız! :)
Köfte değil de İpoş ve kardan adam dikkatimi çekti :)Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAbe komşun olmayı isterdim :P
Köfte de fena değildi hani! ;)Yan daireyi boşaltalım şerefine Şerife :)
YanıtlaSil