Genelde sevilen bir tatlıdır kabak tatlısı. Benim tercihim tamamen alışkanlıklarla alakalı olarak üzerinde fındık. Çoğunlukla ceviz ile servis edilir.
Malzemeler:
Yarım kilo dilimlenmiş kış kabağı
1 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
1-2 adet karanfil
Yapılışı:
Kabaklar dilimlenir, yayvan bir tencerede şekeri, tarçın ve karanfili de eklenerek akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabaha suyunu saldığını göreceksiniz. Kısık ateşte yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirilir. Soğutulup ceviz ya da fındık serpilerek servis edilir.
Alternatif pişirme yöntemi: Aynı şekilde şekerde akşamdan bekletilen kabaklar, su ilavesi olmadan fırınlanır. Fırında kabak tatlısı daha lezzetli olur. Afiyet olsun.
çok severim çokk,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSil