2 Aralık 2012 Pazar

Kabak tatlısı

Genelde sevilen bir tatlıdır kabak tatlısı. Benim tercihim tamamen alışkanlıklarla alakalı olarak üzerinde fındık. Çoğunlukla ceviz ile servis edilir. 


Malzemeler:
Yarım kilo dilimlenmiş kış kabağı
1 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
1-2 adet karanfil

Yapılışı:

Kabaklar dilimlenir, yayvan bir tencerede şekeri, tarçın ve karanfili de eklenerek akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabaha suyunu saldığını göreceksiniz. Kısık ateşte yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirilir. Soğutulup ceviz ya da fındık serpilerek servis edilir.

Alternatif pişirme yöntemi: Aynı şekilde şekerde akşamdan bekletilen kabaklar, su ilavesi olmadan fırınlanır. Fırında kabak tatlısı daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

1 yorum:

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...