3 Mart 2013 Pazar

Büzgülü börek (midye börek)


Açma börek gibi bir görüntüsü var, fakat hazır yufka ile yapılıyor. Lezzeti de şahane! Benim gibi çıtır börek sevenler için ideal. Yalnız 1 taneden fazlası zarar onu diyim :D Az malzeme ile dikkatleri üzerine çekip rağbet görecek bir börek tarifi. Şekil verme aşamalarını anlatamayacağım için fotoğrafladım. Fotoğraflar gece çekildiği için pek bi kalitesiz oldu ama iş görüyor! ;)

Malzemeler:
3 yaprak yufka
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
3/4 çay bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı su
Arzu edilen bir iç malzemesi
(Ben sadece beyaz peynir kullandım.)
Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Tereyağını eriyecek kadar ısıtın. İçine sıvıyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her bir parçaya bir fırça yardımı ile yağlı içten sürün, fotoğraflardaki gibi şekil verilir, yumurta sarısı sürülerek 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şükrünüz bol olsun, afiyet olsun. Allah'a emanet olun.

(1)

(2)


 (3)

 (4)

(5)
(6)



4 yorum:

  1. Görüntü süper ama o şekli vermek biraz zor gibi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zor değil, izleyince hak vereceksiniz.
      http://www.youtube.com/watch?v=HZ80dH8tJFo

      Sil
  2. ellerine sağlık canım.hakikaten çok süper olmuş.afiyetler olsun sevgiler.

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...