26 Kasım 2012 Pazartesi

Gül tatlısı


Güleceksiniz belki bana ama annemle iftar tariflerim henüz bitmedi. :) Bu da bayram tatlısıydı anneciğimin. 

Bir söz vardı gerçek dostlar ve kara gün ile ilgili... Bu ara bunun muhasebesindeyim. Rabbimin her hayrında bir şer olduğu gibi; her şerrinde de bir hayır vardır, diyorum. Senden gelen ne varsa amenna diyorum.

Zamanla yazma yeteneğim de yerine gelecek inşallah. Şimdilik bocalıyorum idare ediverin emi? :)

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.)

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Üzeri için:
Fındık ve ya ceviz içi (çekilmiş)

Yapılışı: 
Öncelikle şerbet malzemeleriyle şerbeti hazırlayıp soğutun. Şerbeti verirken şerbet soğuk; tatlımız ılık olmalı.

Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ununu ağır ağır ekleyin, hamur sert olmamalı. Hamuru bir  merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. Fotoğraflardaki gibi şekil verip tepsiye dizin.
                                                          Bu üç hamuru rulo yapın.

                                     Rulo yaptığınız hamurları ortasından kesin ve tepsiye dizin.

                              Şeklini alan tatlıyı önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
Ilıyınca soğuk şerbetini verin. Üzerini süsleyip yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Ertesi güne de kıyırlığını kaybetmeyen bir tatlı oluyor. Afiyet olsun.





3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.Dost o kadar kıymetli ki elimde olan bir kaç gerçek dostum var.Onlar hep başım üstündelerdir.Şu dünyada tek ihtiyacımız gerçek dostlar Canım sevgi ile kal.Dostların hep yanında yören de olsunlar.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok şık ve leziz bir tatlı çok severim :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...