1 Temmuz 2012 Pazar

Ciğer tava





Daha önceki gönderimde bahsettiğim müptelası olduğumuz ciğer tavayı evde yapmaya çalıştım. Aslı ''Edirne usulü  yaprak ciğer tava'' fakat ustalara saygısızlık olur diye o ismi kullanmayacağım.

Evde naçizane elimden geleni yaptığım, yakın bir lezzeti yakalamaya çalıştığım bir ciğer tava oldu. Gerçek ciğer tavayı bilmeyen gayet de severek yer aslında, ama bilenler ustasının elinden tercih eder.


 Püfür püfür noktası da şöyle ki: ciğeriniz kuzu ciğer olacak ve incecik doğranacak tıpkı yaprak gibi. (bu kısmı ustalık istiyor işte)  Yanında kurutulmuş acı biber kızartması da olmazsa olmazı. Ama bizde yoktu :))) Ve aslında ciğeri de incecik doğrayamadım çünkü ciğercimiz sağolsun kalın kalın doğrayıp göndermişti :)) ( Burda da sanki bizim ailenin ciğercisi eve çırağıyla ciğer yolluyormuş gibi anlam çıktı! :)) Eşimle birlikte göndermişti yani ciğerci. Eşim gidip aldı da denebilir daha açık bir anlatımla!! ;P)
Kızdırılmış yağda 1 dakika kadar sürede pişecek.


Malzemeler:
Yarım kg kuzu ciğer
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı kadar un (göz kararı koyduğum için bilemedim ne yazsam)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Ciğerler incecik doğranır. Baharatlar ve tuz eklenip iyice harmanlanır. Genişçe bir tava da sac tava olabilir. Yağ kızdırılır. Genişçe bir tepsiye un bolca dökülür. Ciğerler güzelce unlanır. Kızdırılmış saca eklenir. Sürekli çevirerek 1 dakika kadar pişirilir. Ciğerler kalın doğrandıysa iyi pişmiyor. İnce olduğunda 1 dakika pişmesi yeterli oluyor. Lokum gibi yani. :) Afiyet olsun.

Sevdiğim şarkıları paylaşmaya karar verdim artık her tarifimin yanı sıra. E blog deyip geçmeyin bir nevi günlük tutar gibi bir durum. Geriye dönüşleri severim. Facebook hesabımda eski paylaşımlarıma dönmek epey zor oluyor. Burdan kolay olur diyorum. Nilkızı çok severim. Olduğu gibi ve kaygısız. Tam benlik. Sesi de tarzı da ayrı bir durum. Bu şarkı da tek dizim ''Yalan Dünya''nın final şarkısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...