Malzemeler:
4 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kekten koyu bir kıvamı olacak, poğaça hamuru gibi ama ele yapışan bir kıvam)
1 su bardağı küp doğranmış helli peyniri
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp doğranmış siyah zeytin
Yarım demet kıyılmış dereotu
8-9 dal kıyılmış taze nane
1 adet yemeklik doğranıp kavrulmuş soğan
Üzerine:
Çörek otu
Susam
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır, az sıvıyağ ile kavrulur. Soğumaya bırakılır. Yeşillikler kıyılır. Yumurta ile sıvı malzemeler çırpılır. Unu, kabartma tozu ve tuz eklenir. Hamur karıştırılır. Kavrulmuş soğan, peynir, zeytin ve yeşillikler de eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye bu karışım dökülür. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Özellikle çay saatlerinde ve kahvaltılarda tavsiye ederim. Ilıkken daha lezzetli oluyor. Hellim peyniri bu çörekte çok akıllıca bir seçim. Bence başka peynirle de güzel olur.
Nasıl da nefis gözüküyor.
YanıtlaSilHellim peynirini çok sevmeme rağmen,bu şekilde hiç kullanmamıştım.
İlk fırsatte denemek istiyorum.
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
nasılda guzelllll degıl mıııııı ellerıne saglık bayılırım ben hellıme
YanıtlaSilMerhabalar canım bir Kıbrıslı olarak yorum yapmadan geçemedim.Zeytinli pidda derler bizde hellimle karışıkta yapılır sadece helımle ve sadece zeytınle.Mayalı hamurla bol nane zeytın ve sogan .Lezzetınden geçılmez.Hellım çok tuzlu olmaz canım .Şimdilerde Kıbrısta ıkı çesıdıde bulunur.Ayrıca burda satılan hellımlerde Kıbrıstakı lezzet yok .Oyuzden ben devamlı Kıbrıstan getırtıyorum veya gıttıgımde getırıyorum.Benim zeytınlının lınkını verıyorum.Memleketı duyunca cenem dustu .Ellerıne saglık senın yaptıgında pek lezız duruyor .Sevgiler..http://akdenizaksamlari.blogspot.com/
YanıtlaSilHemen ziyaret etmeliyim sizin sayfanızı da. Teşekkürleer :)
Sil