İsmine gelince, içi başka dışı başka. İpek'e sürpriz olsun istedim oldu. :)) Isırınca ''vaaay anneee!!'' diye sevindi. Ben de mutlu oldum tabi :) Lamington keki, lokum kek, küp kek gibi isimleri var, seçin beğenin :)
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağından az sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı kaynara yakın sıcak su
2,5 su bardağı un (un miktarı ununuzun yoğunluğuna göre değişir.)
1 çay kaşığı mahlep
1,5 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
Sos için:
3 adet çubuk tarçın
3 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak az şeker
5-6 yaprak yeşilçay
3 tatlı kaşığı kakao
Dışı için:
2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Çubuk tarçın ve yeşilçay yapraklarının üzerine suyu ekleyip kaynatın. Kaynayınca içinden çubukları ve yeşilçay yapraklarını alıp şeker ve kakaoyu ekleyin. Sos hazır.
Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Başka bir kapta unu, kabartma tozu, mahlep, limon kabuğu ve vanilya ile eleyin. Bu karışımı da ekleyip kek harcını çırpın. En son azar azar kaynar suyunu ekleyip, daha önce yağladığınız büyük boy kare borcama dökün. Tepsiyi 2-3 cm yüksekten 3-4 kere tezgaha bırakın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kürdan testini geçene kadar pişirin. Pişince soğutun ve dilimleyin. Her bir dilimi önce kakaolu sosa (her yüzeyini ayrı ayrı) daha sonra da hindistan cevizine batırın. (Bir anda hepsini batırmayın, sosu emer ve sos yetmeyebilir.) Kekiniz hazır. Afiyetle yiyin :)
Yarın deneyeceğim herhalde :) Teşekkürler :) Bu arada takip listeme aldım, arada uğrayacağım :)
YanıtlaSil:) Deneyin. Çok şık ve lezzetli. Ayrıca yeşilçay da ayrı bir aroma katıyor. Uğrayın hep beklerim. Sevgiler.
SilSüper bir fikir.
YanıtlaSilElrine sağlık.
Bizim kız da vaaay dese.
Hevesli anne Çiğdem
:) Desin bence de!
SilÇiğdem anneye de Adakız'a da sevgiler öpücükler :)
ne guzeldır emınım benım gıbı calısan anneler eve gelınce kuzuyla vakıt gecrmekten yapamıyor veya ben tembelım:(
YanıtlaSil:) Bizim bir avantajımız var, yaz tatilindeyiz :) Evdeyiz. Sevgiler.
SilHamur işlerini yememem gereken bir dönemdeyim ama öyle şeyler yapıp yayınlıyorsun ki. Aklımın bir köşesinde tutuyorum.
YanıtlaSilAyrıca, Antalya'nın sıcakların da mutfakta vakit geçirmek çok zor. :(
Eline sağlık...
Mutlu Akşamlar :))