3 Şubat 2013 Pazar

Peynir dolgulu kırmızı biber


        Devletşah Hanım gece yarısı paylaşmış kahvaltıda yapalım diye. Ben de yaptım. Çok çok ve de çok beğendim. Ançuez eklemedim, hamsi ile büyüdüm ama hiiç ançuez yemedim biraz önyargılı mıyım neyim! Zaten bizim eve de hiç girmedi ki! :D Çörek otu eklemek istedim, çok iyi etmişim. Ayrıca mozarella yerine beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı ekledim. Benimkisi evde ne varsa tarifi oldu! Gerçekten denenmeli diyorum ve basit tarife geçelim.

Malzemeler:
1 adet salçalık- dolmalık biber (yağ biberi)
Rende kaşar+ beyaz peynir (ufalanmış)
2-3 adet halka dilimlenmiş siyah zeytin
Çörek otu


Yapılışı:
Tarifi hazırlamadan önce pişirmede kullanılacak tepsi 200 derece fırına ısınmaya bırakılır. Biber dikine kesilir. İçine peynir doldurulur. Üzerine siyah zeytin ve çörek otu eklenir. Fırına verilir. Peynirler eriyince fırından alınır. Ilık servis edilir. Zengin bir kahvaltı. Afiyet olsun.


9 yorum:

  1. ellerine saglik canim
    cok hos olmus
    :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Gerçekten hoş bi görüntü ve lezzet. Tavsiye ederim. Sevgiler

      Sil
  2. Ay nasılda yenmiştir mis gibi ohh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki sabahtır kahvaltımı bununla yapıyorum! Çok lezzetli.

      Sil
  3. Hediye çekilişime beklerim, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyorr hemen deniyeceğimm...

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. biberler çok diri kalıyor değilmi böyle,biraz yumuşayana dek fırında bekletip sonramı peyniri doldursak? zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biberlerin yarı pişmiş sulu halini seviyorum ben. Bence bu tarife çok da uyum sağlıyor. Tam pişmiş istiyorsanız tabi dediğiniz gibi de olur. Sevgiler Zeynep Hanım.

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...