3 Şubat 2013 Pazar
Peynir dolgulu kırmızı biber
Devletşah Hanım gece yarısı paylaşmış kahvaltıda yapalım diye. Ben de yaptım. Çok çok ve de çok beğendim. Ançuez eklemedim, hamsi ile büyüdüm ama hiiç ançuez yemedim biraz önyargılı mıyım neyim! Zaten bizim eve de hiç girmedi ki! :D Çörek otu eklemek istedim, çok iyi etmişim. Ayrıca mozarella yerine beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı ekledim. Benimkisi evde ne varsa tarifi oldu! Gerçekten denenmeli diyorum ve basit tarife geçelim.
Malzemeler:
1 adet salçalık- dolmalık biber (yağ biberi)
Rende kaşar+ beyaz peynir (ufalanmış)
2-3 adet halka dilimlenmiş siyah zeytin
Çörek otu
Yapılışı:
Tarifi hazırlamadan önce pişirmede kullanılacak tepsi 200 derece fırına ısınmaya bırakılır. Biber dikine kesilir. İçine peynir doldurulur. Üzerine siyah zeytin ve çörek otu eklenir. Fırına verilir. Peynirler eriyince fırından alınır. Ilık servis edilir. Zengin bir kahvaltı. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine saglik canim
YanıtlaSilcok hos olmus
:-)
Teşekkür ederim canım. Gerçekten hoş bi görüntü ve lezzet. Tavsiye ederim. Sevgiler
SilAy nasılda yenmiştir mis gibi ohh
YanıtlaSilİki sabahtır kahvaltımı bununla yapıyorum! Çok lezzetli.
SilHediye çekilişime beklerim, Sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyorr hemen deniyeceğimm...
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbiberler çok diri kalıyor değilmi böyle,biraz yumuşayana dek fırında bekletip sonramı peyniri doldursak? zeynep
YanıtlaSilBiberlerin yarı pişmiş sulu halini seviyorum ben. Bence bu tarife çok da uyum sağlıyor. Tam pişmiş istiyorsanız tabi dediğiniz gibi de olur. Sevgiler Zeynep Hanım.
Sil