10 Ocak 2013 Perşembe

Fırında karnıbahar pane

Karnıbahar severler buraya. Tarifi burada görür görmez dolaptaki karnıbahar bu hale geldi. Tarif için teşekkür ediyorum. Lezzetli bir tarif.


 Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
2 yumurta
1 kase galeta unu
1 yemek kaşığı un
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz

Yapılışı: 
Karnıbarlar çiçeklerine ayırılır. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Süzülür, soğuması beklenir. Yumurtalar sıvıyağ ile çırpılır, galeta unu, un ve pulbiber genişçe bir kasede karıştırılır. Karnıbaharlar önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulanır, yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Dışı çıtır, içi yumuşacık bir lezzet oluyor. Yoğurtlu sosla servis edebilirsiniz, afiyet olsun.




2 yorum:

  1. beğenmene sevindim ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler benden. Ayrıca şık da bir yemek. Teşekkürler tekrar.

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...