21 Nisan 2012 Cumartesi

Fesleğenli domates soslu kepekli makarna

Fesleğen kokusunu duyuyor musunuz? :) Tarife gerek yok aslında. Ama vereyim ben gene de.

Malzemeler:
Yarım paket kepekli makarna
3 orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
4 dal taze nane
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadına göre tuz


Yapılışı:
Makarna haşlanırken, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler ve doğranmış biberler karıştırılıp uygun bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir. 1 diş sarımsak ezilir eklenir. Fesleğen eklenir. En son yağı gezdirilip altı kapatılır. Haşlanan makarna süzülüp uygun bir servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos dökülür. Kıyılmış taze nane eşliğinde yoğurtla tüketilebilir. Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Evettt duydumm mis gibi fesleğen
    hep dokunurduk camdaki fesleğenlere kokusu yayılırdı her yere ohh miss:) ellerine sağlık
    güzel bir hafta sonu dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bi canım çekti ki şimdi... Kalkam da tereyağlı sade çubuk makarnayı ısıtayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynı şey mi şimdi Şericiiğm :) Domates sos yapman lazım senin. Üşenmee :)

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...