Köpüklü bir Pazar kahvesi ikram edeyim önden...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi gelelim kurabiye tarifimize. Hani eskiden annelerimiz her zamanki kek tariflerini daha koyu halde böyle kurabiyeler yapardı. Durdukça daha da güzelleşir, lezzeti katmerlenirdi. İşte bu lezzet, o lezzet! Fırınlarda ''Asker kurabiyesi'' adıyla da görebilirsiniz. Asıl lezzeti veren içindeki karbonat kokusudur bu kurabiyelerin. Ben kabartma tozu kullandım ama karbonat kokusunu arıyor insan bu kurabiyelerde.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu ya da 1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un (yarısını kepekli un kullandım çok yakıştı.)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Un, kabartma tozu ve vanilin hariç tüm malzemeler karıştırılır. İyice özleşince unu (kabartma tozunu ve vanilini ilk bardak una karıştırıp öyle ekleyin) eklenerek yoğurulur. Un için tam ölçü veremiyorum. Un markasına göre farklı yoğunluklarda olabiliyor çünkü. Kulak memesi kıvamına geldiğinde yeterli unu eklemişiz demektir. Yoğurdukça eklemeli unu. Kepekli unla çok hoş bir rengi oldu bence.
Kulak memesi kıvamına geldiğinde mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker eklenerek. 175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Allah'a emanet olun. Dualarınızdan beni eksik etmeyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...