22 Ekim 2012 Pazartesi

Zebra kek


Epeydir uzak duruyorum blogdan. Bir çeşit nekahat evresi diyelim. Bu keki yapalı da 1 ay oluyor neredeyse. Mutfaktan uzak vakitler geçiriyorum; arada gene uğrarım. Çok yerde rastladığım bu nefis yumuşak sünger keki ben de denemiştim. Akşamdan sabaha tükendi gitti çok şükür. Tereddütsüz deneyebileceğiniz bir tarif. Uğraşmak istemeyen iki renkli kek olarak da deneyebilir. Lezzeti denemeye değer bence.

Malzemeler:
4 yumurta
5 kahve Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
8 Türk kahvesi fincanı un
1 şişe (200 ml) maden sodası
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şeker 3-4 dakika özleşene kadar çırpılır. Soda ve sıvıyağ eklenir çırpılır. Una kabartma tozu ve vanilin eklenerek elenir ve azar azar karışıma eklenir. Harç hazırlanınca 2 eşit parçaya bölünür. Yarısına kakao karıştırıp çırpılır. İki rengimiz de hazır olduğuna göre tepsi yağlanarak işleme başlanır. Ben kelepçeli yuvarlak kalıp kullandım. Bir kepçe yardımıyla yepsinin tam ortasına sırasıyla bir sade; bir kakaolu karışımdan dökülür. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edilir.  Bitince üstüne kürdanla şekil verilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testini geçene kadar pişirilir. Yumuşak sünger kıvamında lezzetli bir kek oluyor. Görüntüsü de çok şık. Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Ellerinize saglik blogunuzda tariflerde cok güzel sevgiler gülcandan

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Ben de epeydir bu bloga uğramamışım ne güzel tarifler eklemişsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Az önce fırından çıktı mmmmm nefis oldu :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. İlk defa sodalı kek gördüm harika görünüyor bu gün deniycem inşallah

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...