Epeydir uzak duruyorum blogdan. Bir çeşit nekahat evresi
diyelim. Bu keki yapalı da 1 ay oluyor neredeyse. Mutfaktan uzak vakitler
geçiriyorum; arada gene uğrarım. Çok yerde rastladığım bu nefis yumuşak sünger
keki ben de denemiştim. Akşamdan sabaha tükendi gitti çok şükür. Tereddütsüz
deneyebileceğiniz bir tarif. Uğraşmak istemeyen iki renkli kek olarak da
deneyebilir. Lezzeti denemeye değer bence.
Malzemeler:
4 yumurta
5 kahve Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
8 Türk kahvesi fincanı un
1 şişe (200 ml) maden sodası
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şeker 3-4 dakika özleşene kadar çırpılır. Soda ve
sıvıyağ eklenir çırpılır. Una kabartma tozu ve vanilin eklenerek elenir ve azar
azar karışıma eklenir. Harç hazırlanınca 2 eşit parçaya bölünür. Yarısına kakao
karıştırıp çırpılır. İki rengimiz de hazır olduğuna göre tepsi yağlanarak
işleme başlanır. Ben kelepçeli yuvarlak kalıp kullandım. Bir kepçe yardımıyla
yepsinin tam ortasına sırasıyla bir sade; bir kakaolu karışımdan dökülür. Tüm
harç bitene kadar bu işleme devam edilir.
Bitince üstüne kürdanla şekil verilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış
fırında kürdan testini geçene kadar pişirilir. Yumuşak sünger kıvamında lezzetli
bir kek oluyor. Görüntüsü de çok şık. Afiyet olsun.
Ellerinize saglik blogunuzda tariflerde cok güzel sevgiler gülcandan
YanıtlaSilElinize sağlık. Ben de epeydir bu bloga uğramamışım ne güzel tarifler eklemişsiniz.
YanıtlaSilAz önce fırından çıktı mmmmm nefis oldu :) teşekkürler
YanıtlaSilİlk defa sodalı kek gördüm harika görünüyor bu gün deniycem inşallah
YanıtlaSil