27 Mayıs 2013 Pazartesi

İstiridye mantarı sote



Epey ara verdim, gene de veresim var. Sıkıldım biraz. Bu tarif de gene bir önceki mantardan. Çok lezzetli bir tarif.

Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr istiridye mantarı
2 diş sarımsak
Karabiber- tuz
Kekik
1 yemek kaşığı limon suyu
1 buçuk yemek kaşığı elmak sirkesi

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Havlu kağıt üzerinde iyice kurutulur. Çok büyükleri koparılmak suretiyle hafif küçültülür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Mantarlar hiç biri üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Sürekli alt üst çevirilir. Her iki tarafı kızarır gibi olunca tereyağ eklenir. Çevirilmeye devam edilir. Çok fazla pişmişinden hoşlanmadığımdan ben fotoğraftaki gibi olunca ince kıydığım sarımsağını, karabiber ve tuzunu ekledim. Daha sonra kekik ve limon suyu eklenir. en son da sirke eklenir. İyice suyunu çekince altı kapatılır. İçi sulu hoş lezzetli bir sote oluyor. Tarifi burdan aldım. Bazı değişiklikler yaptım. Sonuç çok güzeldi.